sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Karin Ehrnrooth:
Vinoon varttunut tyttö

Jos hyvän kirjan mitta on se, että se jää pyörimään ajatuksiin moneksi päiväksi, Vinoon varttunut tyttö on hyvä kirja.

Karin Ehrnrooth on kenraali Adolf Ehrnroothin ja tanskalaisen kreivittären Karin-Birgiten tytär. Se ei  kuitenkaan ole kirjan pointti. Kirja on kertomus pienen tytön varttumisesta nuoreksi naiseksi, ja sitä lukee kasvavan ällistyksen vallassa. Miten on mahdollista, että kolmen lapsen perheessä äiti on aina vain hemmoteltu keskipiste? Miten on mahdollista, että isä on niin sokea? Miten on mahdollista, että lapsi voidaan ymmärtää niin väärin?

Karin Ehrnrooth kirjoittaa hyvin, kieli on sujuvaa, tilanteet eläviä, pohdinnat osuvia. Kirjan edetessä lukija odottaa yhä kiinnostuneempana, miten tämä päättyy. No, ensin ei niin hyvin, mutta loppujen lopuksi Karin Ehrnrooth on päätynyt jaloilleen.

Työkaverille kehuin kirjaa. Hän sanoi katselleensa sitä joskus, mutta ajatteli, että siinä nyt tytär  ratsastaa kuuluisan isän nimellä ja tekaisee kirjan. Sellaistakin sattuu, mutta ei tällä kertaa. Vinoon varttunut tyttö olisi hyvä kirja, olisivatpa Karin Ehrnroothin vanhemmat keitä tahansa. Kirja on julkaistu aiemmin kovakantisena ja nykyisin sitä saa myös pokkarina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti