maanantai 1. elokuuta 2016

Kati Hiekkapelto: TummaKati Hiekkapelto on sijoittanut kolmannen Anna Feketestä kertovan kirjansa Serbian unkarilaisalueelle. Serbian unkarilainen Anna on tullut lapsena Suomeen äitinsä ja veljensä kanssa. Kun äiti palaa myöhemmin takaisin kotimaahan, Anna jää. Hän valmistuu poliisiksi ja työskentelee Pohjois-Suomessa.

Uudessa kirjassa Anna on kesälomalla äidin luona lapsuuden kotikaupungissaan.

Loma ei pysy lomana sillä Annan käsilaukku varastaetaan, ja hän päätyy selvittämään siihen liittyvää kummallista kuolemantapausta. Kummallista siksi, että asia yritetään mitätöidä eikä murhan jälkiä ikäänkuin huomata.

Tumma on perusdekkari, on rikos, selvittely ja ratkaisu. Miljöö tuo tarinaan mielenkiintoisen lisän. Kati Hiekkapelto on asunut alueella ja tuntee paikalliset tavat ja puhuu unkaria.

Anna Fekete tekee mielessään vertailua, tuokin asia on Suomessa paremmin ja toisaalta tämäkin on täällä kivempaa. Tyyypillisen kahdessa maassa kasvaneen tapaan hän ei ole kunnolla kotona kummassakaan maassa, mutta osaa toisaalta ottaa ilon irti kummankin maan hyvistä puolista.

Mitä Annaan muuten tulee, hän on samaa, vähän kliseeksi käynyttä naisetsivätyyppiä, poliisi tai toimittaja, joka itsepäisesti tarraa kiinni niihinkin juttuihin, jotka eivät hänelle kuulu. Anna tutkii tapausta omin päin ja päätyy tyhmänrohkeudessaan riskaapeleihin tilanteisiin, kun joku ei pidä siitä, että tämä nainen tunkee nenänsä tänne. 

Kokonaisuudessa miljöönsä ansiosta hauskasti erilainen dekkari, sopivaa mukaan otettavaa vaikka riippumattoon.

Ensimmäinen Anna Fekete -dekkari oli KOLIBRI
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti